Αξιόπιστες και ασφαλείς μετατροπές

Με την εγκατάσταση τεχνολογίας μπαταριών στο πλοίο ή το σκάφος σας, το μέσο μπορεί πλέον να λειτουργήσει τους κινητήρες ντίζελ πολύ πιο αποτελεσματικά στη θάλασσα και αυτό μειώνει την εκπομπή C02, το κόστος καυσίμων και το κόστος συντήρησης των κινητήρων. Το σκάφος είναι αθόρυβο κοντά στην ακτή από τη στιγμή που κλείνουν οι κινητήρες, το σκάφος συνδέεται με φορτιστές στην ακτογραμμή και η ελληνική πηγή ισχύος φορτίζει τις μπαταρίες.

«Ένας πλοιοκτήτης μπορεί να εξοικονομήσει κόστος με λιγότερη κατανάλωση καυσίμου κατά 30-80%, ενώ μπορεί να μειώσει το κόστος συντήρησης κοντά στο 30-60% εγκαθιστώντας μπαταρίες στο σκάφος τους. Η ανακατασκευή ενός πλοίου εφοδιασμού σημαίνει το ίδιο με 1000 λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους της Ελλάδας », λέει ο Ανδρέας Αποστολόπουλος, υπεύθυνος τμήματος εταιρείας στην Ελλάδα που επενδύει στη νέα τεχνολογία σε συνέντευξη προς την VGTV.

"Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές καυσίμων κατά 95% στα λιμάνια ή μεταξύ των προορισμών ενός ταξιδιού. Αυτό επίσης σημαίνει ότι ο τουρισμός μας μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος από τώρα, μπορούμε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη, νέες υπηρεσίες, νέες αναπτυξιακές δεξιότητες, νέες τεχνολογίες στη χώρα μας. "

Έχει πλέον γίνει απαίτηση ότι κάθε πλοίο που πρέπει να σταματήσει σε ένα ευρωπαϊκό λιμάνι ή να αποχωρήσει από αυτό, θα έχει εγκαταστήσει μια τέτοια λύση αποθήκευσης ενέργειας. Πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε δύο σκέψεις σε αυτά τα μυαλά ταυτόχρονα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές και στις μελλοντικές ανάγκες για ενέργεια. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ταυτόχρονα με την εξόρυξη και την ανάπτυξη λύσεων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε έναν αποτελεσματικό, βιώσιμο και ασφαλές τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα πλοία είναι τόσο αποτελεσματικά. Τα υβριδικά πλοία ή τα ηλεκτρικά πλοία είναι πλοία με μια νέα τεχνολογία μπαταριών που μειώνουν τις εκπομπές C02 έως 95%, που μπορούν να πλεύσουν παντού, από την Κρήτη έως στις πλατφόρμες πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα και στην Αρκτική. Είναι σαν να συναντώνται δύο διαφορετικοί κόσμοι εδώ ακριβώς και με την ένωση τους, να δημιουργούν έναν νέο.

Χρησιμοποιώντας τις λύσεις των κοντέινερ για την αποθήκευση ενέργειας, τα περισσότερα σκάφη μπορούν να μετατραπούν ή να αναβαθμιστούν. Με την τεχνογνωσία και εμπειρία της ILIOFOS, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε την καλύτερη λύση για το πλοίο ή το σκάφος σας. 
Οι επίσημες απαιτήσεις σχετικά με το περιβάλλον και τις εκπομπές στην ατμόσφαιρα γίνονται όλο και πιο αυστηρές και πολλοί πλοιοκτήτες θέλουν να κάνουν τα σκάφη τους πιο βιώσιμα.

Όσον αφορά την ενσωμάτωση ενός αξιόπιστου υβριδικού ηλεκτρικού συστήματος, με μία ή περισσότερες διαφορετικές πηγές ενέργειας, όλοι οι υπολογισμοί ηλεκτρικής κατανάλωσης πρέπει να γίνουν και πάλι. "Εκεί είναι όπου η ικανότητα της ILIOFOS Co ως ολοκληρωτής συστημάτων μπαίνει στο παιχνίδι, η προσφορά πλήρων πακέτων ηλεκτρικών λύσεων, οι υπολογισμοί και η απόλυτη ολοκλήρωση είναι η ουσία της αποτελεσματικότητας μας. Με βάση μία ή πολλαπλές πηγές ενέργειας, αυτά τα σκάφη θα είναι τα πιο πράσινα πλοία ή βάρκες, του είδους τους, που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τα μεγάλα πλοία σας και να τα κάνετε ακόμα μεγαλύτερα.

Η Iliofos Co. είναι έτοιμη να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το επόμενο υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης σε πρώιμο στάδιο και να επιτύχετε σημαντικές μειώσεις στο κόστος των καυσίμων, τη συντήρηση και τις εκπομπές. Με την τεχνολογία Iliofos® θα συμβάλλετε σε ένα καθαρότερο μέλλον.